Formació

He explorat des de sempre moltes tècniques amb ganes de conèixer les seves potencialitats per crear, per pura necessitat. Vaig passar dels primers intents d’adolescent de muntar-me petites peces de bijuteria amb unes alicates, a explorar infinitat de tècniques i disciplines, de les que en destacaria la pintura sobre seda i la fotografia. La meva curiositat em va dur, al llarg dels anys, a iniciar-me en qualsevol tècnica de manera purament autodidacte, amb llibres, fulls arreplegats de qualsevol banda o sense res més que les instruccions del producte. I amb l’arribada d’internet, l’accés a la impressionant quantitat d’informació, encara ho va facilitar molt més.

Entremig, l’inici de la meva formació acadèmica va desviar aquest neguit d’experimentar i crear, durant un temps, cap a la investigació.

Soc Doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, especialista en esponges marines, i tècnica de medi ambient de l’administració pública. A partir del 2011 vaig començar a desenvolupar la meva faceta artística formant-me en joieria i esmalts al foc, amb mestres joiers de Barcelona i Girona (Taller Perill, Taller 925, Col·legi Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya ). Al febrer de 2019 vaig obtenir el carnet d’artesana en l’especialitat Joieria-Argentera.

Paral·lelament, al 2014 vaig començar la meva formació en l’art de la vitrofusió; primer de la ma d’Antonio Sciacca (l’Hospitalet del Llobregat, Barcelona, Catalunya) i posteriorment de Miriam di Fiore (Mornico-Losana, Italia). En qualitat de vidriera, he participat al 26ème Festival International des Arts du Verre Contemporain de Palau de Vidre (França), a les X Jornades Arts del Vidre, d’Escaldes-Engordany (Andorra) i a diverses fires especialitzades a Catalunya.

Sempre m’ha fascinat la natura, els colors, les llums i la delicadesa de les coses més inconspícues. Per mi l’art i la recerca han confluït en posar en relleu el fascinant misteri i la bellesa del que ens envolta.

Amb els anys, tot va tornant a lloc.